fbpx
Skip to main content
Η φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας είναι εμπνευσμένη από το γαστρονομικό κρητικό πλούτο που η ρίζα του κρατάει από τα αρχαία χρόνια και τις παραδόσεις. Τις ιδιαίτερες πρώτες ύλες και τα εκλεκτά υλικά. Με μοναδικό στόχο να ζήσουμε και να αναβιώσουμε τις μοναδικές κρητικές γεύσεις.

Την προσήλωση μας στις κρητικές αξίες θα τις αντιληφθείτε ακόμη καλύτερα, αν είχατε την τύχη να βρεθείτε σε ένα κρητικό τραπέζι και να ζήσετε από κοντά την αυθεντικότητα των ανθρώπων και την πεισματική τους άρνηση να δεχτούν οτιδήποτε πάει να τους αλλοιώσει.

Και µιλάµε για το κρητικό τραπέζι, γιατί σε αυτό οι Κρητικοί βγάζουν τον πραγµατικό τους χαρακτήρα. Εκεί θα σου πουν για την ιστορία τους, για το δέσιµό τους µε τον τόπο τους, έναν τόπο ξεχωριστό, ιδανικό. Εκεί θα σου µιλήσουν µε υπερηφάνεια για το νησί τους και τα προϊόντα του: από το κρασί και το λάδι τους, µέχρι τα τυριά,τα χόρτα και τα βότανά τους.

Όλα αυτά λοιπόν ζούμε εμείς εδώ καθημερινά και τα απολαμβάνουμε με όλες όλες τις αισθήσεις και στην παρέα μας πάντα ένα ποτηράκι ρακί (τσικουδιά), το σήµα κατατεθέν μας, που μας συντροφεύει σε λύπες και χαρές, σε γλέντια και κοινωνικές εκδηλώσεις, σε καλωσορίσματα και αποχαιρετισμούς.

Ένα ζεστό κρητικό σπίτι, με όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία του στο κέντρο - απόκεντρο της Αγίας Παρασκευής.

Είμαστε η οικογένεια Ρωμανάκη, τα Ρωμανάκια όπως μας φωνάζουνε στην Κρήτη τον τόπο μας. Και θέλουμε να σας πούμε δυο λόγια για την πορεία μας…

Γεννηθήκαμε στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγαλώσαμε μέσα στις ευωδιές και συνταγές της Κρητικής κουζίνας. Για χρόνια ο πατέρας μας Γιώργης Ρωμανάκης διατηρούσε εστιατόριο στην Κρήτη κ έτσι και εμείς κολλήσαμε το μικρόβιο που λέγεται αγάπη για την μαγειρική και την Κρητική κουζίνα.

Έχουμε περάσει από πολλά εστιατόρια ως επαγγελματίες και έχουμε μαγειρέψει πολλά πιάτα από διάφορες κουζίνες αλλά πάντα την καρδιά μας κέρδιζε η κουζίνα του τόπου μας, της Κρήτης.

Το μεγάλο μας όνειρο όμως ήταν να τα καταφέρουμε να φτιάξουμε το δικό μας εστιατόριο όπου θα μπορούσαμε να φτιάχνουμε και να δημιουργούμε πιάτα από γνήσια Κρητικά υλικά μαγειρεμένα με μεράκι και με τον παραδοσιακό τρόπο. Και τελικά τα καταφέραμε…! Φτιάξαμε ένα γνήσια παραδοσιακό εστιατόριο στην Αγία Παρασκευή, έναν χώρο που ξεχωρίζει για την ζεστασιά του, την φιλοξενία του και το καλό φαγητό.

Σε εμάς ότι ώρα και αν έρθετε θα απολαύσετε ζεστό Κρητικό φαγητό, παραδοσιακές συνταγές συνοδευμένα με σπιτική Κρητική ρακί και καλό κρασί. Δεν ξεχνάμε όμως και τις παραδόσεις του τόπου μας γι’ αυτό κάθε Τρίτη γυρνάμε τον χρόνο πίσω ,τότε που φέγγανε μόνο οι λύχνοι, και τρώμε υπό το φώς τους στην δική μας Λυχναροβραδιά. Και επειδή είμαστε βέροι Κρητικοί κάθε Τετάρτη γλεντάμε έτσι όπως μόνο εμείς ξέρουμε με παραδοσιακή ζωντανή Κρητική μουσική σε μια ξεχωριστή Κρητική βραδιά.

Ελάτε λοιπόν…να σκουτουλοβαρίξουμε τα ποτήρια μας και να ξεχαστούμε μέσα από τις χιλιάδες γεύσεις της Μεγαλονήσου.

Όραμα

Με σύγχρονη αισθητική και κατάλληλη λειτουργία, ο χώρος μας αντικατοπτρίζει πλήρως τα υψηλά standards που έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας μας.

Ένα ζεστό κρητικό σπίτι, με όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία του στο κέντρο - απόκεντρο της Αγίας Παρασκευής.

« Αγαπητέ φίλε,

Θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να μην πεις τίποτα σε κανέναν για το μαγαζί μας, εωσότου έρθεις και το διαπιστώσεις από μόνος σου »

Tα Ρωμανάκια